De toetsweek komt eraan en daarom volgen hieronder een aantal handige tips!

 

1. Begin op tijd
Wacht niet met leren tot de dag voor de toets. Je kunt beter een paar dagen 15 minuten bezig zijn, dan één keer twee uur!

2. Ga niet vlak voor je naar bed gaat leren
Als je voordat je gaat slapen nog druk in de weer bent, kun je lastig inslapen. Ook neem je de toetsstof als je moe bent minder goed in je op. Dat is natuurlijk niet goed voor je cijfer!

3. Heb je dingen in je hoofd zitten waarvan je bang bent dat je ze vergeet?
Schrijf ze dan snel op de achterkant van je proefwerk. Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken.

4. Laat je overhoren
Vraag thuis ook of iemand je wil overhoren. Bij veel vakken heb je ook online oefentoetsen staan die bij de methode horen. Dit is meestal een prima voorbereiding op een toetsen. Je kunt uiteraard ook om extra oefenmateriaal vragen bij Eduteam.

5. Maak een planning
Als je veel toetsen hebt, zoals in de toetsweek, maak dan een planning. Verspreid het werk over verschillende dagen en probeer je aan de planning te houden.

6. Na een half uur houd je pauze
Pak ook je rust tussendoor! Even een rondje lopen of even wat eten/drinken. Daarna kun je je weer beter concentreren!

7. Onderstreep in de tekst dingen die belangrijk zijn.
Moet je je boek aan het eind van het jaar weer inleveren en mag je er dus niet in schrijven? Maak dan voor jezelf een korte samenvatting op papier. Dingen die je zelf een keer hebt opgeschreven kun je meestal beter onthouden.

8. Zorg voor rust
Naar je favoriete serie kijken en spelletjes spelen op je telefoon is leuk, maar niet als je huiswerk maakt! Zonder afleiding kun jij beter leren. Leg alles wat af kan leien dus buiten je bereik!

Heel veel succes in de toetsweek!