Huiswerkbegeleiding

Plannen

Bij de huiswerkbegeleiding beginnen bij de basis: Leren organiseren en plannen!

Leerstrategieën

Ontdek welke manier van leren het beste bij jou past. Je leert dus eigenlijk om te leren!

Voortgang

U wordt iedere dag op de hoogte gehouden van de voortgang van uw kind.

Huiswerkbegeleiding

Leerlingen vinden het niet altijd eenvoudig om hun schoolwerk goed te structureren, zeker in deze tijd waarin steeds grotere zelfstandigheid gevraagd wordt. Voor middelbare scholieren uit Gouda en Nieuwerkerk a/d Ijssel  biedt Eduteam daarom huiswerkbegeleiding.


Een aantal middagen per week worden de leerlingen begeleid bij het maken van hun huiswerk. Zij leren zich beter te concentreren, ze leren hun huiswerk goed in te plannen en, het belangrijkste: ze leren leren!

We stemmen de begeleiding af op de individuele leerling. Die heeft bij ons een vaste begeleider die gedurende de middagen dat de leerling hier is, intensief contact onderhoudt met hem of haar. Hierdoor leren we de leerling kennen en kunnen we achterhalen wat zijn of haar sterke punten en valkuilen zijn.

De begeleider maakt een individuele planning met de leerling, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met buitenschoolse activiteiten, want ook die zijn belangrijk voor de zelfontplooiing van een kind. Het is juist van belang dat de leerlingen leren dit met elkaar te combineren en in balans te kunnen brengen. De begeleider neemt, indien nodig of gewenst, ook contact op met school, de mentor of vakleerkracht.

Huiswerkbegeleiding Eduteam (Muurtekst)
Huiswerkbegeleiding Eduteam (Locatie)

Programma’s huiswerkbegeleiding

Wij bieden op ons instituut drie mogelijkheden binnen de huiswerkbegeleiding: leerlingen komen 3, 4 of 5 middagen per week.

Ouders en leerlingen maken in eerste instantie samen deze keuze. Na twee maanden vindt een evaluatie plaats waarbij gekeken wordt of de gemaakte keuze in het belang is van de leerling. Wanneer wij moeten vaststellen dat het aantal middagen huiswerkbegeleiding niet toereikend is, zullen wij adviseren het aantal middagen per week te verhogen. Omgekeerd kan het ook voorkomen dat wij na evaluatie constateren dat het aantal dagen per week omlaag kan of dat de leerling zelfs zou kunnen stoppen. In dit geval is het advies uiteraard niet bindend: iedere scholier die hier rustig wil werken is welkom.

Op de dagen dat er huiswerkbegeleiding wordt gevolgd, is de leerling minimaal anderhalf uur aanwezig.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op. Wij zullen uw vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.

BEDRIJFSGEGEVENS

Adres (Hoofdlocatie)

Groen van Prinsterersingel 44

2805 TE, Gouda

Telefoon

0648766283

KvK-nummer

63295016

SOCIAL MEDIA